ODTÜ Spor Müdürlüğü olarak sene içerisinde çeşitli etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu etkinliklerin bir kısmı tamamen Spor Müdürlüğü tarafından organize edilmekte iken bazıları da Spor Takım ve Topluluklarımız tarafından Spor Müdürlüğü'nün bünyesinde organize edilmektedir.

Spor Müdürlüğü Tarafından Organize Edilen Etkinlikler

Cumhuriyet Koşusu

Her sene düzenli olarak 29 Ekim tarihinde Cumhuriyet'imizin kuruluşunu kutlamak için organize ettiğimiz "Cumhuriyet Koşusu" hem mevcut öğrenci ve personelimizin, hem de mezunlarımızın ve Ankara'dan pek çok spor severin buluştuğu çok büyük bir etkinliktir. Son yıllarda ODTÜ Stadyum'da startı verilen ve kampüs içinde yaklaşık 5 kilometrelik bir parkurda yapılan koşunun amacı bir araya gelmektir. Koşumuz, yarışma odaklı olmadığı için 7'den 70'e pek çok kişi katılım göstermekte, isteyen katılımcı koşarak, isteyen katılımcı da yürüyerek parkuru kat etmektedir.

Özellikle de son yıllarda artan bir talep ile gerçekleştirdiğimiz etkinliğimiz ile ilgili 2016 yılında çekilmiş olan videoya bu linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.

2022 yılında, yaklaşık 10 bin kişinin rekor katılımı ile organize ettiğimiz koşumuzun videosu için de bu linke tıklayın.

Yıl Sonu Ödül Töreni

Her sene bahar dönemi bitiminde, mayıs ayı sonunda, tüm takım ve topluluklarımızın yıl içerisindeki etkinliklerinin paylaşıldığı, başarılı takımlarımızın ve milli sporcularımızın onore edildiği ve mezun olan sporcu/öğrencilerimizin plaket aldığı etkinliğimiz neredeyse tüm takım ve topluluk üyelerimizin katılımı ile organize edilmektedir. 2018 yılına ait, takım ve topluluklarımızın fotoğraf ve videolarından oluşan açılış videomuzu izlemek için tıklayın.

Spor Müdürlüğü'ne Bağlı Takım/Topluluklar Tarafından Organize Edilen Etkinlikler

METU-OPEN Dans Yarışması

ODTÜ Eşli Danslar Topluluğu (EDT) tarafından organize edilen, yabancı ve yerli pek çok dans sporcusunun iştirak ettiği, ulusal ve uluslararası puanlamada etkisi olan METU-OPEN dans yarışması Spor Merkezi'nde düzenlenmektedir. 2018 yılında düzenlenmiş olan etkinliğimizin resmi tanıtım videosunu bu linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

TURNUVALAR

Üniversite kampüsümüz içerisinde, hem öğrencilerimizin, hem de personelimizin katılım sağlayabileceği turnuvalar da organize ediyoruz. Bu turnuvalara katılım için web sayfamızda ve instagram hesabımızda yer alan duyuruları takip etmeniz, sonrasında da ilgili kişiye ya da birime başvuru yapmanız gerekmektedir. Çoğu turnuvamızda katılımcı sayısı sınırlaması olduğu için erken davranmak ve zamanında başvuru yapmak çok önemlidir. Tarafımızca organize edilen bazı çok katılımlı turnuvalar ve genellikle organize edildiği tarihler şu şekildedir:

1. Hazırlık Futbol Turnuvası (üniversitemize yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz katılabililrler, Kasım, Aralık aylarında organize edilmektedir).
  2. Rüştü Yüce Basketbol Turnuvası (üniversitemize yeni kayıt yaptırmış olan öğrencilerimiz katılabililrler, Kasım, Aralık aylarında organize edilmektedir).
  3. Bahar Futbol Turnuvası (tüm personelimize ve öğrencilerimize açıktır. Mart-Nisan ve Mayıs aylarında organize edilir)
  4. Bölümler Basketbol Turnuvası (her öğrencinin kendi bölümündeki öğrenci ve personel arkadaşları ile katılım gösterebileceği turnuvadır. Nisan ve Mayıs aylarında organize edilir)
  5. Masa Tenisi Turnuvaları (masa tenisi takım öğrencilerimiz tarafından organize edilir, Nisan ve Mayıs aylarında yapılır).
  6. Satranç Turnuvaları (satranç takımı sporcularımız tarafından sene içerisinde 3-4 defa organize edilir).
  7. Tenis Turnuvası (Tenis takımımız ve ODTÜ Spor kulübü tenis branşı tarafından organize edilir bahar aylarında düzenlenmektedir).

SPOR KURSLARI

ODTÜ Spor Müdürlüğü bünyesinde her Eğitim ve Öğretim döneminde (Güz ve Bahar) çeşitli spor kursları açılmaktadır. Takım ve Topluluklarımızın düzenlediği kurslar her dönem başında yaptıkları tanışma toplantıları ile öğrencilerimize duyurulmaktadır. Bazen takım veya toplulukların yaptıkları afişlerin okul genelinde birçok binaya asılması ve bazen de spor müdürlüğü web sayfamızda duyuru olarak paylaşılmasıyla sizlere iletiliyor. Takım ve topluluklarımızın dönem içerisinde düzenlediği kurslar bazı dönemlerde değişiklik göstermekle birlikte temelde aşağıdaki kurslar olarak sıralanmıştır.

• Aikido
  • Capoeira
  • Karate-Do
  • Taekwon-Do
  • Satranç
  • Eskrim
  • Briç
  • Boks
  • Okçuluk
  • Geleneksel Okçuluk

Takım ve Topluluk kurslarına ek olarak, yine Spor Müdürlüğü bünyesinde, ODTÜ Spor Kulübü ile ortaklaşa dönemlik olarak açılan SİS (Sağlık İçin Spor) kursları bulunmaktadır. Bu kurslar genellikle şu şekilde olmaktadır:

• Zumba,
  • Aerobik,
  • Free-style Combat,
  • Tempo,
  • Strong Nation,
  • Pilates,
  • Yoga

Bu kurslar her dönem başında öğrencilerimizin akademik dersleri başlamadan 1 ya da 2 hafta önce Spor Müdürlüğü web sitesinde duyurulmaktadır. Dönem başında duyurusu yapılan SİS (Sağlık İçin Spor), Pilates ve Yoga kursları için önce online ön kayıt alınıp, daha sonrasında duyuruda belirtilen tarihler arasında Kurslar Kayıt Ofisinde (Halı Sahalar) kesin kayıtlar yapılarak kayıt işlemi tamamlanmaktadır. Kurs dönemi yaklaşık olarak 13-14 hafta sürmektedir. Katılımcılar, kayıt oldukları kurs başına ödeme yapmaktadırlar.

Diğer yandan, müdürlük bünyesinde dönemlik olarak düzenlenen Yüzme grup dersleri bulunmaktadır. Bu derslerin dönem içindeki grup kursu saat ve haftaları yine Spor Müdürlüğü web sayfasında duyurulmaktadır. Yüzme kursları dönem içinde yaklaşık olarak 5 veya 6 defa açılmaktadır. Her biri başlangıç ve geliştirme seviyesinde o dönem için belirlenen saatlerde yapılmaktadır. Bir grup kursu 3 hafta sürmekte ve hafta içi dört gün her gün 1 saat olacak şekilde toplam 12 saatten oluşmaktadır. Dönem içerisinde açılan kurs detayları ve kayıt için yapılması gereken bilgiler Spor Müdürlüğü web sayfamızda duyurular kısmında paylaşılmaktadır.

Son Güncelleme:
25/01/2023 - 10:49